Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ  >  Current Article

O εμφύλιος στην ΝΔ: κάποια συμπεράσματα

By   /   Νοέμβριος 25, 2015  /   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο O εμφύλιος στην ΝΔ: κάποια συμπεράσματα

    Print       Email

eklogh-proedrou

[25-11-2015]

♦ του Αντώνη Παπαγιαννίδη*

Όχι δεν είναι σωστό να ασχολείται κανείς με τα εσωτερικά των κομμάτων – ιδίως άμα αυτά, τα interna corporis, προσλαμβάνουν διάσταση εμφυλίου ή/και ξεκατινιάσματος, όπως συμβαίνει με την ΝΔ μετά την αποτυχία/σούργελο της κάλπης “της” για επιλογή ηγεσίας στις 22 Νοεμβρίου και όσα επακολούθησαν. Όμως, να, υπάρχουν κάποια στοιχεία από την περιπέτεια αυτή που έρχονται να ανεβάσουν στην επιφάνεια γενικότερου ενδιαφέροντος πράγματα. Λοιπόν:

  • Κάτω από τις όποιες “πολιτισμένες”, συγκρατημένες, καλοντυμένες συναινέσεις και συμπορεύσεις σε πολιτικούς σχηματισμούς – όπως η ΝΔ του 2015 – , θυμηθείτε τις σχέσεις των “4” της ΝΔ μέχρι την νύχτα του Σαββάτου 21/11 – εκεί ελλοχεύει έχθρα, εχθρότητα, εχθροπάθεια. Αρκεί να ανοίξει μια ρωγμή, για να ανέβει αυτό στην επιφάνεια! Θυμηθείτε άλλωστε και  τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν έφυγε η ΛΑΕ, η Ζωή, ανακαλέστε στην μνήμη Γιάνη – με ένα “ν” – Βρουφάκη. Αν αντέχετε το γύμνασμα, πάτε πίσω και στο πάλαι ποτέ διαλάμψαν ΠΑΣΟΚ, να βρείτε την ατμόσφαιρα Γιωργάκη – Βαγγέλη..
  • Ύστερα, το θέμα στην Ελλάδα του 2015 – ήδη το 2016 σε απόσταση αναπνοής – δεν είναι Δεξιά/Αριστερά, δεν είναι φιλελεύθεροι/κρατιστές, δεν είναι Μνημονιακοί/αντιΜνημονιακοί, δεν είναι οτιδήποτε. Το θέμα είναι η απόλυτη αχρηστοσύνη. Η αποδεικνυόμενη ασχετοσύνη όσων προσέρχονται να κάνουν κάτι. Η αδιαφορία για το αποτέλεσμα. Θέλετε π.χ. να θυμηθείτε, ακριβώς χθες-προχθές την γελοιότητα της αναζήτηση “ισοδυνάμων” για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση: βοδινό κρέας, τσιγάρα/καπνός, τζόγος, κρασί – και μην νομίζετε ότι καταλήξαμε κάπου, αληθινά!
  •  Πάμε παρακάτω, εκεί που το ζουν τώρα οι Νεοδημοκράτες: μόλις κάτι στραβώσει – ιδίως άμα στραβώσει σοβαρά! – κανείς δεν ασχολείται αληθινά με το πώς θα πορευτεί το πράγμα στην συνέχεια. Όλοι στρέφονται στην αναζήτηση, ανακάλυψη, ανάδειξη, στοχοποίηση, κράξιμο του ενόχου. Όλοι ζητούν – φυσικά… μακριά από τους ίδιους: στην άθλια της ΚΕΦΕ μετείχαν εκπρόσωποι και των “4”, όχι; – ευθύνες. Όλοι απαιτούν παραιτήσεις. Πώς θα συμμαζευτεί το πράγμα, πώς θα πάει παρακάτω, αδιάφορον!
  • Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ανάθεση στην εταιρεία οργάνωσης της ηλεκτρονικής πλευράς της ψηφοφορίας – καχυποψία για το ενδεχόμενο απευθείας ανάθεσης, τσακωμός για τους υπεύθυνους προδιαγραφών, “δημόσιος, ανοιχτός διαγωνισμός με κλειστές οικονομικές προσφορές”, κατακύρωση στον μειοδότη, άσκηση χαλαρής/χαλαρότατης/ανύπαρκτης (αποδεικνύεται!) εποπτείας στον ανάδοχο, είναι η πιστή αποτύπωση του πώς ανατίθενται τα πάντα – ιδίως τα ηλεκτρονικά – στο υπερήφανο Ελληνικό Δημόσιο. Με το ίδιο αποτέλεσμα: ΚΑΙ τυπολατρία ΚΑΙ υπερήφανη τήρηση διαδικασιών ΚΑΙ ημετερισμός (αποκαλύπτεται εκ των υστέρων) ΚΑΙ απόλυτη αναποτελεσματικότητα.

Last but not least: όλοι, μα ΟΛΟΙ, αποδεικνύεται πως γνώριζαν από κάποια στιγμή ότι “το πράγμα δεν βγαίνει”. Κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ, δεν μίλησε έγκαιρα. Ιδίως για τους “Τέσσερεις” τι ηγετικότητα δείχνει αυτό; Μήπως μηδενική;

*Συνεργάτης της Νέας Πολιτικής (Δημοσιεύθηκε στο Kontra News)

 

 

    Print       Email

About the author

You might also like...

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα», Παλιά Βουλή, 26/11/17, 12.00 μμ

Read More →