Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ  >  Current Article

Όταν η κακοτεχνία υπερέχει (και) της πολιτικής

By   /   Δεκέμβριος 30, 2016  /   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όταν η κακοτεχνία υπερέχει (και) της πολιτικής

    Print       Email

[30-12-2017]

♦ του Αντώνη Παπαγιαννίδη*

Ώστε λοιπόν, αποκαθηλώνεται/αποσυναρμολογείται – με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη – η διαβόητη-προτού-καλά-καλά-στηθεί Ρόδα της Πλατείας Συντάγματος.

Ώστε, λοιπόν, έγινε η ανταλλαγή απαιτήσεων (των «εταίρων») και διαβεβαιώσεων (δια της επιστολής Τσακαλώτου), ώστε να προσπεραστεί ο σάλος που δημιουργήθηκε με το επίδομα/βοήθημα/»13η σύνταξη» που χορηγήθηκε στους (1.600.000) χαμηλοσυνταξιούχους με απόφαση Αλέξη Τσίπρα.

Μεσολαβεί τώρα η Πρωτοχρονιά. Σωστά; Σωστά! Και από 1ης Ιανουαρίου αρχίζει να «δαγκώνει» ο Νόμος Κατρούγκαλου. Που προνοεί για τις ασφαλιστικές εισφορές των (συνολικά κοντά στις 900.000) ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιτηδευματιών, οι οποίες εισφορές θα υπολογισθούν («επειδή δεν γίνεται αλλιώς») επί των εισοδημάτων του 2015.

Το τι έχει απομείνει από εισοδήματα το 2016 – και τι θα υπάρχει το 2017 – ουδένα αφορά!

Α, ναι και τις πρώτες ημέρες του 2015 λήγει η προθεσμία του (επίσης διαβόητου) Πόθεν Έσχες – όχι μόνον των πολιτικών, αλλά κάπου 100.000 ανθρώπων που τα καταφέραμε να είναι υπόχρεοι: δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη ΔΣ, αστυνομικοί και… φυσικά εκδότες, συν δημοσιογράφοι. Του Πόθεν Έσχες που η μεν αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτηρίζει «έκτρωμα»/όπως έχει νομοθετηθεί τελικώς, ο δε Πρόεδρός της Νίκος Βούτσης «διάταξη καθ’ υπερβολην ψηφισθείσα» (ιδίως το παρανοϊκό εκείνο που θέλει τα παιδιά π.χ. των βουλευτών να μην μπορούν να έχουν συμμετοχές σε εταιρίες) όμως δεν παύει να ισχύει. (Πλην, βεβαίως των δικαστικών, οι οποίοι προσέφυγαν εναντίον του Πόθεν Εσχες για λογαριασμό τους και έδωσαν στον εαυτό τους απαλλαγή για την ώρα. Ποιος όμως θα περίμενε κάτι καλύτερο από τους Έλληνες θεμιστοπόλους;).

Κι έτσι προχωράει η ζωή! Δεν αναφερόμαστε στην πολιτική διάσταση όλων αυτών των ωραίων παραστάσεων. Ούτως ή άλλως, εκεί που τίθεται η έμφαση στην δημόσια συζήτηση είναι τι; Αν ο Δήμος και οι δημοτικές αρχές τήρησαν τις διαδικασίες. αν υπήρξε και πόση οσμή σκανδάλου. αν βράδυνε ή όχι η «πιστοποίηση TUV». Αν ο ατυχής Τσακαλώτος χρειάστηκε να καταστεί – αυτός, ο επικεφαλής των «53+» του ΣΥΡΙΖΑ, των εναπομενόντων σκληροπυρηνικών δηλαδή – «δηλωσίας». Αν η Αντιπολίτευση κέρδισε ή όχι στα σημεία με την ανατροπή του βοηθήματος (το οποίο πάντως… κατεβλήθη, εισεπράχθη!). Αν – πάμε παρακάτω – ο Κατρούγκαλος αντιλαμβανόταν ή όχι τι νομοθέτησε, που τώρα θα το εφαρμόσει η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς ο ίδιος αυτοφυγαδεύθηκε εγκαίρως στο Υπουργείο Εξωτερικών. Όσο για το «Πόθεν Έσχες», εδώ είναι απλό: δόθηκε στην δημοσιότητα, ακριβώς τώρα, το Πόθεν Έσχες των πολιτικών τενόρων, κι έτσι αρχίσαμε οι δημοσιογράφοι να κάνουμε προσθέσεις και αφαιρέσεις , να βρούμε «ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι πολιτικοί»!. Αυτό, συν το εσφαλμένο Πόθεν Εσχες του (πάντα χρήσιμου!) Γιώργου Καρατζαφέρη, συν η μη υποβολή του κλαυθμηρίζοντος Χρυσαυγίτη Μπούκουρα, αυτή είναι η ουσία του «Πόθεν Έσχες»! Α, ναι, και η ομηρία όλων ημών των υπολοίπων υπόχρεων, άμα μας ξεφύγει ένα τετραγωνάκι του διαβολικού ερωτηματολογίου…

Λυπούμαστε να το πούμε, όμως η αυτάρεσκη κακοτεχνία σ’ όλα αυτά καταφέρνει να υπερέχει ακόμη και της πολιτικής ακρισίας. Α, ναι! Καλή Χρονιά κατά τα άλλα!

 

*Συνεργάτης της Νέας Πολιτικής (δημοσιεύθηκε στο kontra news)

    Print       Email

About the author

You might also like...

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα», Παλιά Βουλή, 26/11/17, 12.00 μμ

Read More →