Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ  >  Current Article

Ο Γαλλικός κι ο Ελληνικός Σοσιαλισμός, “μνημονιαζόμενοι”

By   /   Οκτώβριος 26, 2015  /   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Γαλλικός κι ο Ελληνικός Σοσιαλισμός, “μνημονιαζόμενοι”

    Print       Email

ολαντ

♦ του Όθωνος Ιακωβίδη

[26-10-2015]

Ο προερχόμενος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα  Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, πραγματοποίησε μεγαλοπρεπή εμφάνιση στην Ελλάδα, ακολουθούμενος από το “ανφάν γκατέ” της Γαλλικής Βιομηχανίας που τον συνόδευε με φιλόδοξα πλάνα, επιβαίνοντας σε τρία αεροπλάνα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος, από του βήματος της  εξίσου σοσιαλίζουσας “Βουλής των Άβουλων” (που ως “Βουλή των Ελλήνων” ψηφίζει αβλεπί, ως νόμους, τα Γαλλογερμανικά προστάγματα) εξεφώνησε, αντί  λόγο επικό, έναν λόγο “ιππικό, επί καλάμου” .

Το καλάμι επί του οποίου ίππευσε, κατά τον λόγο του αυτόν, ήταν η αλαζονία τού εκάστοτε ισχυρού  που ομιλεί στους εξουσιάζομένους  του,οι οποίοι  κατά τεκμήριο είναι  βεβαιωμένης απουσίας πάσας δυνατής αντίδρασης.

  • Υπό το πνεύμα αυτό, και τον αέρα μιας άλλοτε «Προστάδιδας Δύναμης» , ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος επαίνεσε την σοσιαλιστική κυβέρνηση τής Ελλάδας για τη ώριμη στάση της κατά τη διαπραγμάτευση της με την Ευρωζώνη, επαιρόμενος ότι έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην κατάληξη της συμφωνίας, τότε που, σύμφωνα με δήλωση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Ελλάδας  ο ίδιος (μαζί με ολόκληρη την Ελλάδα) έπεσε θύμα εκβιασμού εκ μέρους της Ευρωζώνης (συμπεριλαμβανομένου και του Γάλλου προέδρου) και υπέγραψε το Γ’ Μνημόνιο, το οποίο προ λίγων ημερών, ο Ελληνικός Λαός είχε απορρίψει με 62% . Σε Δημοψήφισμα που σπανιότατα συμβαίνει στην Ελλάδα και μόνο για μέγιστα πολιτικά γεγονότα. 
  • Είπε, ο Φ. Ολάντ προς το ακροατήριό του πως η Ελλάδα είναι ένα σύμβολο, τόσο για το παρελθόν της όσο και για το παρόν της,επεξηγώντας για το ένδοξο παρόν το πως, πριν λίγους μήνες, “η Ελλάδα έδωσε δίδαγμα Δημοκρατίας και αξιοπρέπειας”, αναφερόμενος στα γεγονότα, που τότε που ο Πρωθυπουργός μας, χαρακτήρισε καθαρό εκβιασμό στον οποίο υπέκυψε, με αποτέλεσμα η “Βουλή των Ελλήνων” να μετατραπεί σε “Βουλή Άβουλων” και να ψηφίζει αβλεπί, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, αδιάβαστες, τις εντολές του Γαλλογερμανικού άξονα.
  • Μίλησε ο Γάλλος σοσιαλιστής και εξήρε την κυριαρχία του Λαού  επισημαίνοντας ότι αυτή κατακτάται μόνο με αγώνες. Και, αυτά τα έλεγε προς αυτούς οι οποίοι παρέδωσαν την οικονομική Αυτοδιάθεση της χώρας (δηλαδή την κυριαρχία της) στον ίδιο και στους εταίρους του που την απαίτησαν ιταμώς!!…σαν να είχαν κάνει ακριβώς το αντίθετο με αυτό που έκαναν.
  • Είχε την αλαζονεία (σήμερα που η ΕΕ με αυτόν πρωτοστατούντα, αποτελεί τον δορυφόρο της οικονομικής πολιτικής της “παγκοσμιοποίησης” που επιβάλλουν οι ΗΠΑ) να αναφερθεί στα λόγια του Ντέ Γκώλ (το 1963) τα οποία και επανέλαβε, όταν ο Γάλλος στρατηγός είπε πως η τότε ΕΟΚ “είτε θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των λαών της, είτε θα γίνει ένας οικονομικός δορυφόρος”!
  • Μας είπε  κατά λέξη  πως “Δημοκρατία είναι να απευθύνεσαι στην ευφυΐα των πολιτών και όχι στον φόβο”, ξεχνώντας, ίσως, πως ήταν η Ευρωζώνη που συνήργησε τον εκφοβισμό των πολιτών μέσα από την ιστορία των capital  controls!
  • Επαίνεσε τη “Βουλή των άβουλων” “διότι επέδειξε εθνική ενότητα στην ψήφιση” των εντολών εξωτερικών δυνάμεων και δεν υπέκυψε σε κάποιους που ήθελαν την έξοδο της Χώρας από το Ευρώ, γεγονός που θα ήταν καταστροφικό, ενώ τώρα μπορεί να διαπιστώσει ο καθείς πως πνέει ένας άνεμος δημιουργίας, ανάπτυξης και μεγάλης αισιοδοξίας για το μέλλον….. (προφανώς έχοντας στο μυαλό του τους Γάλλους βιομήχανους που τον συνόδευαν).
  • Μας είπε ακόμη πως με την απόφαση μας αυτή (την παράδοση δηλαδή της διαχείρισης της Εθνικής μας Οικονομίας σε χέρια εξωτερικών δυνάμεων) προστατέψαμε τον εαυτό μας από την κερδοσκοπία που μας είχε καταστρέψει, όταν η κατάστασή μας οφείλεται στη σωτηρία της κερδοσκοπίας των Γαλλογερμανικών (κυρίως) Τραπεζών που επετεύχθη με τη θυσία της Ελλάδας, σαν Χώρα και σαν κοινωνία.
  • Και, αφού μας παρουσίασε την πραγματική κατάσταση του σήμερα (δηλαδή την καταστροφή που έχει υποστεί η Χώρα και η κοινωνία μας) μας βεβαίωσε πως η Γαλλία (και ο ίδιος προσωπικά) είναι στο πλευρό μας για την ανοικοδόμηση…

(προφανώς είχε πάλι στο μυαλό του τους Γάλλους βιομήχανους που τον συνόδευαν)…

Είπε, κατά λέξη: “Η Γαλλία είναι διατεθημένη, ακριβώς επειδή είναι πολύ ευαίσθητη σε θέματα κυριαρχίας, να σας συνδράμει και στο θέμα της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του κράτους το οποίο εμπεριέχεται στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου” (Γ’ Μνημόνιο).

Εκεί, στη σημείο αυτό, “έδεσε το γλυκό”. Οι αρμόδιοι για τη σύσφιξη των Ελληνο-Γαλλικών σχέσεων (βλέπε business) έλαβαν το μήνυμα….

  • Και μετά από μία σειρά εθιμοτυπικών λόγων που εκφωνούνται σε κάθε ανάλογη περίπτωση για την Ειρήνη και την αλληλεγγύη των Λαών  με την Ελλάδα ως λίκνο της Δημοκρατίας έκλεισε τον λόγο του και αφίππευσε, ανακράζοντας Ζήτω η Ελλάδα – Ζήτω η Γαλλία – Ζήτω η φιλία μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, καθισμένος στη θέση του πρωθυπουργού φαινόταν να παίρνει  μαθήματα από τον μεγάλο του Σύμμαχο.

Σίγουρα θα ζήλευε το επίπεδο του πολιτικού αμοραλισμού στο οποίο φθάνει κάποιος, μόνον όταν έχει τα γαλόνια του “προστάτη”. Και αυτά, είναι άπιαστα όνειρα για Έλληνα πρωθυπουργό.

Μετά όλα αυτά, και ενώ η λογική θα περίμενε, ο κάθε παριστάμενος βουλευτής να σηκωθεί και να φύγει από την αίθουσα, δείχνοντας ότι η συνείδηση και η αξιοπρέπειά του υποτιμήθηκε πολύ πέραν των εσκαμένων, η “Βουλή των άβουλων” σηκώθηκε όρθια και χειροκρότησε ενθουσιωδώς και παρατεταμένα την υποκρισία που εισέπραξε σε πλάγιο και ορθό λόγο !!!

Για το αληθές του λόγου, η ιππική αυτή ομιλία, είναι καταγεγραμμένη εδώ: http://www.naftemporiki.gr/video/1021337/i-omilia-tou-fransoua-olant-sti-bouli-ton-ellinon

 

    Print       Email

About the author

You might also like...

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα», Παλιά Βουλή, 26/11/17, 12.00 μμ

Read More →