Loading...
You are here:  Home  >  ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  >  Current Article

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με άγνωστα σενάρια υβριδικής επίθεσης

By   /   Μάιος 22, 2016  /   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ελλάδα αντιμέτωπη με άγνωστα σενάρια υβριδικής επίθεσης

    Print       Email

FORTOSI_YLIKON_SE_OXIMATA_10

♦ του Μελέτη Μελετόπουλου

 Τρεις αναθεωρητικοί εθνικισμοί περιβάλλουν την χώρα μας: ο τουρκικός, ο αλβανικός και ο σκοπιανός. Εσχάτως, με την τερατογένεση του ΙSIS, μία μείζων απειλή προβάλλει σε όλη την Ευρώπη και σε όλη τον δυτικό κόσμο, ανατολικό όριο του οποίου και μεθόριο προς την βαρβαρότητα αποτελεί η Ελλάδα.

Ο αλβανικός εθνικισμός και ψευδο-αλυτρωτισμός εστιάζει την προσοχή του στην ελληνική Ήπειρο. Πιθανή ενεργοποίησή του  δεν θα εμπλέξει το επίσημο αλβανικό κράτος, αλλά θα εκδηλωθεί με την μορφή υβριδικής επίθεσης, δηλαδή τρομοκρατικής δραστηριότητας και ανταρτοπολέμου, με μηχανισμούς τύπου UCK, στο πρότυπο του Κοσυυφοπεδίου.

Ο σκοπιανός εθνικισμός και ψευδοαλυτρωτισμός παραλύει μεν από την εσωτερική πολιτική αποσύνθεση της FYROM, αλλά ακριβώς αυτή η αποσύνθεση μπορεί να βρει διέξοδο σε μία επιθετική κίνηση προς την Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι στον Καναδά ο Μιλοσόσκι μίλησε σε σκοπιανούς μετανάστες με φόντο έναν χάρτη της «Μακεδονίας του Αιγαίου», όπου τα όρια του κρατιδίου του έφταναν μέχρι τον….Όλυμπο.

Ο τουρκικός εθνικισμός, επεκτατισμός  και αναθεωρητισμός και η πιθανή εκδήλωση τουρκικής προέλευσης υβριδικών ανθελληνικών ενεργειών στην Θράκη ή στο Αιγαίο, εκπορεύονται από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του τουρκικού κράτους. Μην ξεχνάμε ότι στέλεχος των «Γκρίζων Λύκων» είχε δηλώσει προ ετών ότι «Εμείς βάλαμε τις φωτιές στα ελληνικά δάση» (οι δηλώσεις αναδημοσιεύθηκαν σε ελληνικές εφημερίδες).

Αλλά η μεγάλη, ανεξέλεγκτη και μη διαχειρίσιμη με τον συμβατικό τρόπο σκέψης ασύμμετρη υβριδική απειλή, είναι η μαζική μετανάστευση προσφύγων από την Εγγύς Ανατολή στην Ελλάδα, στο μέτρο που ένα μέρος αυτών των προσφύγων συνδέονται με εξτρεμιστικούς και τρομοκρατικούς μηχανισμούς.

Απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή δεδομένα, που όμοιό τους έχουν μόνον την Μεγάλη Μετανάστευση των Λαών που κατέλυσε το Δυτικό Ρωμαϊκό Κράτος τον 5ο αιώνα μ.Χ. και παρά λίγο να διαλύσει και το Ανατολικό, η Ελλάδα συνοπτικά οφείλει να κινηθεί στους εξής άξονες:

  1. Πλήρης αξιοποίηση και ενσωμάτωση και συνεργασία με το δυτικό σύστημα ασφαλείας, τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, Μ.Βρεταννία, Γαλλία,κλπ.
  2. Ανασυγκρότηση των απαραίτητων μηχανισμών ασφαλείας που τα τελευταία χρόνια το φαυλοκρατικό πολιτικό σύστημα αποδόμησε για πελατειακούς ή λαϊκιστικούς λόγους: Χωροφυλακή, Δασοφυλακή, Συνοριοφυλακή, Αγροφυλακή, να επανιδρυθούν ως σώματα αμιγώς στρατιωτικά, με υψηλή τεχνολογική επένδυση και αξιοκρατική στελέχωση. Εδώ μπορούν να συμβάλουν οι απόστρατοι, που έφυγαν και παραμένουν σε παραγωγική ηλικία (έως 60 ετών). Επίσης να επανιδρυθούν η Ογδόη Μεραρχία στα Ιωάννινα και όλοι οι μεγάλοι σχηματισμοί στον βορρά και στα ανατολικά της χώρας. Η δομή του Στρατού Ξηράς να μεταβληθεί σε καταδρομική, η στρατιωτική εκπαίδευση να αποκτήσει ουσιαστικό χαρακτήρα, η θητεία να ξαναγίνει διετής.
  3. Εγκατάλειψη της ιδεαλιστικής προσέγγισης της διεθνούς πραγματικότητας τύπου Χριστοδουλοπούλου κλπ. Το να επικεντρώνονται τα ΜΜΕ στο χαστούκι που έδωσε ένας αστυνομικός σε λαθρομετανάστη αντί να αναλύουν την μαζική είσοδο 150.000 λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια, αποτελεί νοοτροπία (αν είναι νοοτροπία και όχι επιλογή) που οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην αυτοκτονία. Ασφαλώς η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχίσει να αποτελεί τον έναν πυλώνα της αντιμετώπισης των προσφύγων, αλλά παράλληλος πυλώνας θα είναι η εθνική ασφάλεια, ο ρεαλισμός και η φύλαξη της ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας.
  4. Πλήρης εξοπλισμός των κρατικών υπηρεσιών με σύγχρονα μέσα διάσωσης, ανίχνευσης, επικοινωνίας. Δημιουργία Διακλαδικών Κέντρων Επιχειρήσεων που θα κατοπτεύουν άμεσα το σύνολο της επικράτειας και Μονάδων Διαδικτυακής Δράσης που θα επιτηρούν το Διαδίκτυο. Επαναλαμβάνουμε εδώ την πρόταση που εις μάτην καταθέτουμε ξανά και ξανά από το 2007: την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας κατά τα αμερικανικά πρότυπα.
    Print       Email

About the author

You might also like...

Η Κύπρος, η Ευρώπη και η Ενέργεια

Read More →