Loading...
You are here:  Home  >  ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ  >  Current Article

Ενημερωτικό Δελτίο Νέας Πολιτικής

By   /   Νοέμβριος 27, 2016  /   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικό Δελτίο Νέας Πολιτικής

    Print       Email

 

np_19Κυκλοφορεί ήδη σε όλη την Ελλάδα το τεύχος 19 Φθινόπωρο 2016 της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία.

Στα κύρια άρθρα, ο Κωνσταντίνος Κόλμερ αναλύει την πανευρωπαϊκή τραπεζική κρίση και τονίζει τις δυσοίωνες προοπτικές της ευρωζώνης ενώ ο Αντώνης Παπαγιαννίδης γράφει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ΝΑΤΟ. Ο Πάνος Παναγόπουλος πιστεύει πως μοναδικός χάρτης για την επιβίωση μας είναι η επιστροφή από τον homo economicus στον homo sapiens και ο Γεώργιος Μπήτρος γράφει για τις εθνικές οικονομικές πολιτικές, τα μαθήματα από την περίπτωση της Ελλάδος και τις αναγκαίες κινήσεις για να βγούμε από την κρίση. Ο Κώστας Μ. Σταματόπουλος αναφερόμενος στην κατάσταση της χώρας γράφει για τα αδιέξοδα της δημοκρατίας, τα ιζήματα που κυριαρχούν στην χώρα και τον μέγα υπεύθυνο για την οικονομική, κοινωνική και αξιακή πτώχευση. Ο Γιάννης Μαρίνος στρέφεται σε άλλα θέματα, και δίνει την συμβολή του στην ιστορική αλήθεια για το Μακεδονικό. Ο Νέστωρ Κουράκης στην συνέχεια, δίνει τις δικές του ιδέες για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, χωρίς να είναι απαραίτητη η οικονομική αφαίμαξη των φορολογουμένων από νέους φόρους. Τέλος, ο Νίκος Λιναρδάτος γράφει για αυτούς που δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να ομιλούν, ο Γεώργιος Κ. Οικονόμου για την αμερικανική εξωτερική πολιτική στην μετά Ομπάμα εποχή και ο Μάριος Νοβακόπουλος τονίζει την σύνδεση της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσσίας με αυτή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο Φάκελος του τεύχους έχει ως θέμα το Ιράν. Με το αφιέρωμα αυτό, η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιχειρεί να δώσει στους αναγνώστες της μια πλήρη εικόνα του Ιράν σε ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ο Γιώργης Πουλάκος γράφει για το σημείο καμπής της ιστορίας του Ιράν, την επανάσταση του 1979.Ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης γράφει για την γεωπολιτική αρχιτεκτονική του Ιράν και ο Γιάννης Χατζόπουλος για την μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας. Ο Σωτήρης Δημόπουλος μιλάει για το παρελθόν και το μέλλον των ρωσσοϊρανικών σχέσεων και ο Γεώργιος Τσώνης αναλύει την ιρανική οικονομία. Οι Μάριος Νοβακόπουλος και Χαρίτος Αναστασίου γράφουν για τον ιρανικό σιιτισμό, ο οποίος διέπει την ιστορία, την κοινωνία και την εξωτερική πολιτική του Ιράν. Τέλος, ο Γεώργιος Στράτος μιλάει για τον πολλά υποσχόμενο ιρανικό κινηματογράφο ενώ ο Γρηγόρης Βασδέκης επιλέγει να κάνει την αναφορά του ανατρέχοντας στην Παλαιά Διαθήκη.

Στα πολιτιστικά, ξεχωρίζουν η κριτική θεάτρου του Γιάννη Δρακόπουλου για την παράσταση «Επτά Επί Θήβας του Αισχύλου» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, η κριτική κινηματογράφου του Κωνσταντίνου Μπλάθρα για την ταινία «Sully», και η βιβλιοκριτική του Σπύρου Κουτρούλη με αφορμή το βιβλίο του Σπύρου Γεωργίου «Δημήτρης Καπετανάκης». Ακόμα, ο Χαρίτος Αναστασίου αναλύει το πέρασμα από την κοινωνία της Παραγωγής στην κοινωνία της Γνώσης, ο Γεώργιος Πάστρας γράφει για τα 100 χρόνια της γενικής σχετικότητας, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την διατύπωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας από τον Einstein. Τέλος, ο Σπύρος Γεωργίου γράφει σχετικά με το Έθνος και την συνειδητοποίηση της ταυτότητας.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ διατίθεται κεντρικά από τις Εκδόσεις Παπαζήση (Νικηταρά 2 και Εμμ. Μπενάκη), κυκλοφορεί πανελλαδικά σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία και κέντρα τύπου, αποστέλλεται σε συνδρομητές και αναρτάται διαδικτυακά, μετά την έντυπη κυκλοφορία της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.neapolitiki.gr. Για συνδρομές, μπορείτε να στείλετε e-mail στο syggrafeas@yahoo.gr ή να τηλεφωνήσετε στο 6978774874 και 698014944.

    Print       Email

About the author

You might also like...

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο άρχοντας με τα πολλά πρόσωπα», Παλιά Βουλή, 26/11/17, 12.00 μμ

Read More →